Programe de stimulare fiscală pentru micile intreprinderi elvețiene

Elveția oferă unul dintre cele mai competitive medii de afaceri, nu numai la nivel european, ci și la nivel global. Aceasta este o consecință a strategiei de stimulare a mediului de afaceri adoptată de guvernul elvețian. Cu toate că multe corporații importante la nivel mondial au sediul în Elveția, cele mai multe companii înființate în Elveția aparțin unor intreprinderi mici. Prin urmare, este normal ca micile interprinderi să beneficieze de diverse stimulente fiscale, disponibile prin intermediul programelor guvernamentale create special pentru acestea.

Programe de stimulare guvernamentale și municipale

Unele cantoane elvețiene oferă subvenții pentru companiile care creează noi locuri de muncă în comunitatea locală. De obicei, aceste subvenții sunt oferite pentru noi intreprinderi care creează cel puțin 30 de noi locuri de muncă în primii cinci ani de activitate. Cuantumul subvenției variază între 5.000 CHF și 10.000 CHF pentru fiecare loc de muncă nou creat. Cu toate acestea, subvenția este oferită doar în cazul în care locurile de muncă sunt permanente, iar suma variază în funcție de prioritatea acordată proiectului de grant de către autoritățile cantonale elvețiene. Autoritățile locale au dreptul de a oferi subvenții, dar acestea nu sunt obligate să se înscrie în acest programe de stimulare. Subvențiile sunt acordate numai în cazul în care se creează noi locuri de muncă.

De asemenea, este posibil ca o mică afacere să primească fonduri alocate pentru formarea tehnică, în scopul de a încuraja recrutarea lucrătorilor locali. Alocația este plătită ca o formă de contribuție la salariul angajatului și numai pentru noi locuri de muncă. Alocația poate ajunge până la 50% din salariul brut al angajatului și este plătită pentru o perioadă de  până la șase luni. În ceea ce privește fondurile alocate, există un plafon de 15.000 CHF.

Stimulente pentru start-up-urile elvețiene

Guvernul elvețian oferă garanții pentru împrumuturi federale, pentru cantoanele care doresc să ofere stimulente pentru noile intreprinderi înființate într-o anumită regiune elvețiană. Stimulentele privind aceste oferte au fost în mare parte descentralizate și cantoanele au autonomia necesară pentru a oferi stimulente fiscale sau alte tipuri de stimulente pentru noile intreprinderi. Investitorii străini sunt în egală măsură eligibili pentru a beneficia de stimulente, la fel ca și investitorii interni. Cantoanele pot, de asemenea, reduce ratele de impozitare a profitului la un nivel competitiv, ceea ce înseamnă că investitorii ar trebui să ia în considerare înființarea unei companii în cantoanele elvețiene cu rate de impozitare mai mici.

Societățile de investiții, care investesc 50% din activele fondului în înființarea de noi companii elvețiene sunt eligibile pentru a primi scutiri de taxe. Aceste scutiri de taxe contravin în mod normal impozitelor fiscale la nivel federal; prin urmare, acestea sunt limitate la anumite regiuni din cantoanele elvețiene. Se poate acorda o scutire de impozit de cel mult 50%.

Există, de asemenea, și alte stimulente disponibile. De exemplu, Societatea Elvețiană de Credite pentru Hoteluri oferă sprijin noilor hoteluri, pentru a finanța cheltuielile de infrastructură, prin facilitarea unor împrumuturi și acordarea de asistență în elaborarea planurilor de afaceri. Proiectele IT primesc, de asemenea, sprijin în anumite regiuni elvețiene. Fundația pentru Inovare Tehnică din cantonul Vaud și Finergence în cantonul Neuchatel oferă suport pentru tehnic pentru start - up-urile IT, ca sprijin în începerea producției primului produs. De asemenea, este disponibilă și susținerea financiară de până la 100.000 CHF.

Programe de sprijin pentru împrumuturile bancare

Guvernul elvețian este capabil să sprijinine micile interprinderi și antreprenorii care doresc să obțină credite bancare, prin oferirea unor garanții comerciale ca garanții. Garanțiile de împrumut sunt disponibile pentru sumele de până la 500.000 CHF, iar guvernul federal elvețian subscrie pentru 65% din creanțe.

Există, de asemenea, posibilitatea de a obține asistență pentru finanțare bancară din partea mai multor cooperative regionale elvețiene. Toate garanțiile de finanțare din partea statului sunt supravegheate de către secretariatul de stat pentru afaceri economice. Băncile elvețiene susțin, de obicei, noi inițiative de afaceri în Elveția și oferă, de asemenea, forme alternative de finanțare, în funcție de nevoile fiecărui individ sau fiecărei companii.

Prin urmare, merită avută în vedere înființarea unei companii elvețiene, în special pentru start-up-uri sau intreprinderi mici, deoarece stimulentele fiscale, scutirile de taxe și alte stimulente oferite de guvernul elvețian nu sunt deloc de neglijat.

Add new comment

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita