Knowledge

Regimul brevetelor în Elveția

Reforma pentru impozitul pe profit a fost aprobată de către Parlamentul elvețian. Această reformă fiscală a fost creată pentru a păstra atractivitatea Elveției ca locație pentru companiile multinaționale, care doresc să beneficieze de o impozitare mai relaxată. 

Citește mai mult

Programe de stimulare fiscală pentru micile intreprinderi elvețiene

Elveția oferă unul dintre cele mai competitive medii de afaceri, nu numai la nivel european, ci și la nivel global. Aceasta este o consecință a strategiei de stimulare a mediului de afaceri adoptată de guvernul elvețian.

Citește mai mult

Tratatul privind dubla impozitare între SUA și Elveția

Statele Unite ale Americii și Confederația Elvețiană au semnat o convenție privind evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit, care a intrat în vigoare la data de 1 ianuarie 1998.

Citește mai mult

Măsuri anunțate în Elveția pentru reforma impozitului pe profit

În luna iunie 2016, parlamentul elvețian a adoptat ultimul pachet de reforme a impozitului pe profit menit să consolideze Elveția ca locație de afaceri competitivă pentru companiile străine sau pentru antreprenori. 

Citește mai mult

Taxa pe valoare adăugată în Elveția

Sistemul elvețian de TVA este, în cea mai mare parte, în conformitate cu directiva europeană privind TVA; cu toate acestea, există câteva diferențe importante care trebuie abordate, mai ales atunci când vine vorba de furnizorii străini de bunuri și servicii. 

Citește mai mult

Deduceri fiscale în Elveția

Calculul ratelor de impozitare în Elveția se bazează pe venitul net al contribuabilului. La fel ca în majoritatea celorlalte țări europene, există o serie de deduceri fiscale care pot fi făcute atunci când se depune o declarație fiscală

Citește mai mult

Pages