Industria farmaceutică în Elveția

Industria farmaceutică are un rol-cheie în industria exporturilor elvețiene. În 2014, exporturile produselor farmaceutice s-au ridicat la mai mult de 70 de miliarde CHF, ceea ce înseamnă că aproximativ o treime din banii câștigați în străinătate de către Elveția provine din produse farmaceutice.

Sectorul farmaceutic a contribuit la creșterea economiei elvețiene de-a lungul ultimelor două decenii, cu o creștere medie anuală de piață de 9,1%.

Mai mult de 40.000 de persoane sunt angajate în industria farmaceutică, care reprezintă aproximativ 1% din totalul locurilor de muncă disponibile pe piața elvețiană a muncii. Alte companii din diferite sectoare de afaceri pot beneficia, de asemenea, de succesul economic al acestei industrii.

Ca urmare a capitalizării puternice, activității ample de inovare și eficienței în producție, companiile farmaceutice elvețiene sunt foarte competitive, stabilindu-și poziția lor în calitate de lideri în acest domeniu.

Impactul asupra altor industrii elvețiene

Pentru fabricarea produselor sale, industria farmaceutică necesită capital și forță de muncă, dar are nevoie, de asemenea, de aportul altor bunuri și servicii, stimulând creșterea economică a altor sectoare industriale, Fiecare loc de muncă în industria farmaceutică generează alte trei locuri de muncă în companiile din industriile care beneficiază în mod indirect de pe urma cercetării și producției în cadrul acestui sector.

Exporturi farmaceutice în Elveția

Cea mai importantă piață pentru produse farmaceutice elvețiene este, fără îndoială, Uniunea Europeană. Pe piața UE, exporturi în valoare de peste 38 de miliarde de CHF au fost vândute în 2014, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate din totalul exporturilor. Cu toate acestea, cererea de produse farmaceutice elvețiene variază în UE. Cele mai multe exporturi au mers către Germania (25%), Italia, Franța și Austria. Cantitati importante au fost exportate în Spania și Marea Britanie.

Pe piața americană, în același an, au fost vândute produse evaluate la mai mult de 11 miliarde de franci elvețieni. În timpul redresării economice, ca urmare a crizei financiare și bancare din 2008, SUA a devenit cea mai importantă piață pentru produsele farmaceutice elvețiene.

Altă piață importantă de export este Japonia, cu exporturi în valoare de aproximativ 2,5 miliarde CHF în 2014. Cu toate acestea, apogeul exporturilor farmaceutice elvețiene a fost atins în 2009, deoarece în ultimii ani, cifrele au scăzut puțin. Cererea de produse farmaceutice elvețiene este, de asemenea, pe un trend ascendent în Brazilia, Rusia, India și China.

Informații de bază privind industria farmaceutică elvețiană

Elveția a devenit de-a lungul anilor, o locație importantă pentru companiile care operează în acest domeniu. Cea mai importantă regiune din țară pentru înființarea unei companii farmaceutice este Basel, unde sunt angajate și cele mai multe persoane care lucrează în această industrie.

Un alt lucru important de luat în considerare este faptul că cele mai multe companii farmaceutice elvețiene a adus contribuții importante în domeniul cercetării și dezvoltării și un număr important de companii dețin brevete. Cele mai multe companii înregistrează zeci sau chiar sute de brevete în fiecare an.

Elveția are peste 200 de companii care activează în domeniul farmaceutic și reprezintă, de asemenea, cea mai importantă piață atunci când vine vorba de bursa de valori pentru companiile specializate în cercetări științifice. Aproximativ o treime din bursa de valori elvețiană este formată din capital străin (cea mai mare parte din Europa), investit în afaceri din domeniul științei.

În 2015, mai multe companii farmaceutice importante, cum ar fi Novartis, Roche sau Pharma au cheltuit aproape 7 miliarde CHF pentru activitățile de cercetare și dezvoltare în acest domeniu. Aceste cifre corespund cu aproape 35% din cheltuielile globale pentru cercetare și dezvoltare.

Dinamica pieței produselor chimice la nivel mondial, cu o cerere mare de produse de înaltă calitate, strategii corporative privind îmbunătățirea eficienței și reducerea costurilor nu ar fi putut garanta succesul industriei farmaceutice elvețiene. Astfel, Elveția a creat și menținut locul său de top în acest sector folosind elemente puternice de inovare (datorită dezoltării și cercetării), cunoștințe tehnologice și științifice, forța de muncă de înaltă calificare și un mediu de afaceri favorabil, în special pentru companiile care investesc în inovare și de cercetare.

Având în vedere că industria farmaceutică elvețiană a înregistrat cea mai mare rată de creștere din Europa în acest domeniu, până la 9,1% în fiecare an, începând cu anul 2000, precum și considerând cifrele exporturilor pe piața europeană și în SUA, sectorul farmaceutic oferă unele dintre cele mai importante oportunități de afaceri pentru antreprenorii care sunt interesați să investească în proiecte de succes.

Add new comment

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita