Cele mai mari companii elvețiene

Din moment ce Elveția este locul unde multe companii multinaționale importante decid să își stabilească sediul, datorită sistemului fiscal favorabil, nu este o surpriză faptul că unele dintre cele mai importante companii din diverse sectoare ale industriei sunt prezente în Elveția.

Climatul de afaceri elvețian este foarte competitiv, divers și flexibil, ceea ce le permite antreprenorilor să își creeze și să își dezvolte afacerile aici, indiferent dacă acestea sunt companii mici și mijlocii, filiale ale companiei sau companii tip holding. Sistemul juridic elvețian susține o gamă largă de structuri juridice pentru cei interesați să facă afaceri în Elveția.

Cu toate acestea, cei mai importanți jucători de pe scena mediului de afaceri elvețian nu ar trebui să fie neglijați, deoarece strategiile lor de afaceri s-ar putea aplica foarte ușor și la alte companii.

Nestle

Fondată în 1886, compania are sediul central în cantonul elvețian Vaud, unul dintre cantoanele cu impozite mai mici. Nestle produce alimente pentru copii, produse lactate, cereale, produse de cofetărie și hrană pentru animale de companie.

Nestle are în prezent în jur de 283.000 de angajați, precum și fabrici și operațiuni în aproape fiecare țară din lume, cu o capitalizare de piață de peste 247 de miliarde de dolari.

Novartis

Novartis este o companie farmaceutică la nivel globala, cu sediul în Basel. Compania a fost creată în anul 1996, prin fuziunea dintre Sandoz și Ciba - Geigy, având o istorie de peste 200 de ani în industrie. Cu o capitalizare de piață de peste 270 de miliarde de dolari, Novartis produce medicamente generice și suplimente alimentare, vaccinuri, lentile de contact și alte produse farmaceutice.

UBS

Înființată în anul 1862, cu sedii centrale în Basel și Zurich, UBS este o firmă de nivel mondial, oferind o gamă diversă de servicii financiare clienților corporativi, privați și instituționali. Firma are aproximativ 60.000 de angajați, în birouri situate în peste 50 de țări. Pe lângă ipoteci, cărți de credit și alte servicii financiare de bază, firma este, de asemenea, cunoscută pentru gestionarea investițiilor și serviciilor bancare de investiții.

Zurich Insurance Group

Firma se ocupă cu asigurări de viață și alte tipuri de polițe de asigurare încă din 1872. Se află în Zurich, având o capitalizare de piață de aproape 52 de miliarde de dolari, iar grupul se ocupă, de asemenea, cu pensii și fonduri de investiții.

Roche

Aflată foarte aproape de Novartis, Roche urmeaza același model al unei companii farmaceutice de succes. A fost înființată în 1869, sediul central se află în Basel și se mândrește cu o capitalizare de piață de peste 240 de miliarde de dolari.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie din lume, oferind medicamente diferențiate clinic în domenii precum oncologie, imunologie, boli infecțioase, oftalmologie și tulburări ale sistemului nervos central.

Glencore International

Această companie multinational anglo - elvețiană este specializată în minerit și în tranzacționarea de mărfuri. Piața de consum include mai multe sectoare industriale: industria auto, construcții, generarea de energie electrică, oțel, petrol și chiar și  procesarea produselor alimentare. Compania are sediul central în Baar și o capitalizare de piață de aproape 55 de miliarde de dolari.

Credit Suisse Group

O altă companie care operează în sectorul financiar este Credit Suisse. Înființată în anul 1856, la Zurich, este structurată ca o companie tip holding, care operează diferite investiții în servicii financiare.

Swiss Re

Swiss Reinsurance Company, cunoscută mai ales ca Swiss Re este o companie de reasigurare, care are sediul în cel mai mare centru financiar al Elveției, Zurich. Compania este un furnizor en-gros de asigurare, reasigurare și alte asigurări pe bază de transfer al riscului, în special pentru clienții corporativi. Înființată în anul 1863, este al doilea cel mai mare reasigurator din lume, cu o capitalizare de piață de aproape 37 de miliarde de dolari.

ABB

O alta companie cu sediul central în Zurich este ABB. Înființată în anul 1988, compania este recunoscuta ca un pionier și un lider în tehnologie, ce operează în principal în domeniul energetic și al tehnologiei de automatizare și în sectorul de robotică. ABB operează în mai mult de 100 de țări și are aproximativ 135.000 de angajați, cu o capitalizare de piață de peste 50 de miliarde de dolari.

ACE Limited

O altă companie de succes care operează în sectorul asigurărilor și reasigurărilor este ACE Limited. Fondată "numai" în 1985, are o capitalizare de piață de peste 36 de miliarde de dolari. Sediul central se află în Zurich. Compania operează în 54 de țări, lucrând cu companii multinaționale, companii locale sau cu persoane fizice.

În concluzie, unele dintre cele mai mari companii elvețiene operează în sectoarele financiare sau de asigurare, sau în industria farmaceutică, însă acest lucru nu înseamnă că nu există alte oportunități de afaceri precum și pentru înființarea de companii în Elveția. Cele mai multe dintre aceste companii de succes au început de jos, dar o strategie de afaceri solidă și consilierea profesională reprezintă un prim pas în direcția cea bună.

Add new comment

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita