FAQ

Cine poate înființa o companie în Elveția?

Orice persoană, indiferent dacă este rezident elvețian sau străin are posibilitatea de a înființa o companie în Elveția. Mai mult decât atât, investitorii străini pot beneficia de aceleași oportunități de afaceri ca și antreprenorii locali, atâta timp cât aceștia respectă regulile și reglementările stipulate în legile elvețiane.

Ce tipuri de companii pot fi înființate în Elveția?

Investitorii străini pot înființa următoarele tipuri de companii din Elveția: GmbH (recomandată pentru afaceri mici sau mijlocii), AG (o corporație potrivită pentru toate nevoile de afaceri), parteneriate de afaceri, sucursale de companii și întreprinderi individuale.

Care este capitalul social minim necesar pentru a înființa o companie în Elveția?

Pentru o GmbH, capitalul social minim necesar este de 20.000 CHF sau active în această valoare. AG necesită un capital social minim de 100.000 CHF, cu obligația de a se plăti minimum 50% din această sumă (50.000 CHF).

Este necesar ca o companie să aibă un birou în Elveția?

Da, o companie înregistrată în Elveția, trebuie să aibă un sediu social în țară.

Cum se înregistrează o companie în Elveția?

Pentru a înregistra o companie în Elveția, fondatorul sau fondatorii trebuie să aleagă un nume de companie unic, structura companiei corespunzătoare pentru nevoile lor, să deschidă un cont bancar la o bancă elvețiană pentru a depune capitalul social și să pregătească toate documentele necesare . Compania trebuie să fie înregistrată la Registrul Comerțului elvețian și, de asemenea, ca plătitoare de TVA, dacă este cazul.

Ce aveți nevoie pentru a deschide un cont bancar în Elveția?

Dacă doriți înființați o companie în Elveția, va trebui să deschideți un cont bancar pentru a depune capitalul social minim. Documentele solicitate includ Actul Constitutiv al companiei și documentul de înregistrare al acesteia.

Este posibil să se deschidă filiale în Elveția?

Da, orice companie străină este în măsură să deschidă o filială în Elveția. Este cea mai bună opțiune pentru companiile străine care intenționează să își extindă activitatea în Elveția. Anumite reglementări elvețiene chiar favorizează filialele companiilor străine, care sunt deschise în această țară.

Înființarea unui holding Elvețian. Ce este? Ce beneficii am?

Termenul "holding" se referă la acele companii al căror scop este acela de a gestiona investițiile realizate în alte societăți și care nu desfășoară nici un fel de activitate de afaceri în Elveția. Pentru companiile holding, este necesar ca investițiile deținute sau veniturile obținute să reprezinte cel puțin 2/3 din toate activele și / sau întregul venit al holdingului. Companiile elvețiene de tip holding se bucură de anumite avantaje fiscale. Ele sunt scutite de impozitul cantonal pe venit și plătesc un impozit redus pe capital. La nivel federal, bazat pe veniturile din investiții semnificative în alte societăți, companiile holding pot solicita o reducere de impozit (cunoscută sub numele de deducere de participare).

Care sunt taxele corporative în Elveția?

Impozitul pe capital și venit se aplică tuturor tipurilor de companii elvețiene; cu toate acestea, ratele de impozitare pot varia în funcție de activitatea firmei respective. Societățile de tip holding sunt scutite de impozitul pe venit cantonal, în timp ce societăților de investiții li se acordă o reducere de impozit la nivel cantonal pentru investiții semnificative. Alte taxe corporative care se aplică sunt impozitul reținut la sursă și TVA-ul.

Ce alte tipuri de impozite sunt percepute în Elveția?

Alte tipuri de taxe elvețiene includ taxe federale pe bunuri și servicii, taxe cantonale și municipale directe și a taxe cantonale și municipale cu privire la bunuri și servicii.

Este necesar să aveți permise speciale sau licențe pentru a face afaceri în Elveția?

Anumite tipuri de activități de afaceri au nevoie de permise speciale, care pot fi diferite în funcție de obiectul de activitate al companiei.

Cât de repede se poate înființa o companie în Elveția?

Procesul de înființare al unei companii nu durează mult, de obicei în jur de 10 zile, în cazul în care sunt pregătite toate documentele necesare.

De ce ar trebui să investiți în Elveția?

Elveția oferă un mediu de afaceri bun și o economie stabilă. Sistemul de impozitare este foarte convenabil pentru investitorii străini. Elveția este, de asemenea, cunoscută pentru sistemul său bancar profesional, o infrastructură bine dezvoltată și forța de muncă foarte calificată.

Ce este o companie mixtă?

Companiile mixte sunt entități juridice elvețiene utilizate pentru operațiunile de sucursale ale companiilor străine. În cazul companiilor mixte, activitatea de afaceri este legată în principal de afaceri în străinătate și activitatea de afaceri din Elveția are doar un caracter secundar. Corporații, parteneriate limitate, societăți cu răspundere limitată, cooperative și sucursale ale companiei pot fi înființate ca societăți mixte. Cel puțin 80% din activitatea de afaceri trebuie să fie efectuată în afara Elveției. Companiile mixte nu au voie să fie implicate în activități proprii de distribuție sau de producție în Elveția.