Înființare companie în Luxembourg

Ce facem

Experții din echipa SIG sunt specializați în înființarea de firme în Luxemburg. Procedura de înființare a unei firme în Luxemburg se desfășoară pe parcursul unei perioade relativ scurte de timp, în funcție de disponibilitatea documentelor necesare.

Pentru această chestiune, contactați-l pe

Jade
45 Boulevard Prince Henri, 1724 Luxembourg

De ce ar trebui să alegeți SIG Fiduciaire

Firma noastră este în măsură să deruleze tot acest proces și să gestioneze obstacolele birocratice și juridice cu care se confruntă antreprenorii care sunt interesați de înființarea unei companii în Luxembourg. Noi oferim cele mai bune soluții pentru a face acest proces simplu, rapid și cât mai ușor posibil pentru toți clienții noștri.

Toate firmele care sunt înființate în Luxemburg trebuie să fie înregistrate la Registrul Comerțului și al Companiilor. În cazul în care doriți să înființați o firmă în Luxemburg, puteți opta pentru diferite structuri juridice, printre care societatea pe acțiuni (SA), societatea cu răspundere limitată (SARL), societate în comandită simplă (SC) sau societate pe acțiuni în conformitate cu Regulamentul Consiliului European (SE).

O firmă poate fi înființată în Luxemburg cu sau fără ajutorul unui notar public, însă toate documentele necesare trebuie trimise la timp la Registrul Comerțului și al Companiilor.

Acest registru asigură o bază de date actualizată constant, care oferă informații privitoare la firmele înființate în Luxemburg pentru toți cei interesați și pentru cei implicați în activități comerciale în această țară.

Deși procedeul de înființare al unei firme în Luxemburg este relativ simplu, este nevoie ca structura juridică aleasă să corespundă nevoilor firmei, ca toate documentele necesare să fie pregătite din timp și în conformitate cu cerințele legislative.

În această privință, echipa noastră are experiența necesară pentru înființarea de firme în diferite jurisdicții europene, inclusiv în Luxemburg. Noi vă vom oferi tot suportul necesar pentru ca acest procedeu să fie cât mai rapid și simplu. În plus, puteți conta pe sprijinul nostru pentru a parcurge toți pașii necesari, inclusiv pregătirea documentelor necesare, trimiterea aplicațiilor care se impun și înregistrarea firmei. De asemenea, oferim consultanță pentru toți cei interesați să înființeze o firmă în Luxemburg.

 

Impozitarea companiilor din Luxembourg

Este posibilă înființarea mai multor tipuri de firme în Luxemburg, în funcție de activitățile care vor fi desfășurate, obiectivul de afaceri și structura juridică. Acesta este principalul motiv pentru care este necesară o analiză atentă a avantajelor și dezavantajelor pe care le oferă fiecare structură juridică înainte de a o alege pe cea mai potrivită pentru desfășurarea activităților de afaceri în Luxemburg.

Procedeul de înregistrare al unei firme în Luxemburg și deschiderea unei afaceri în această țară este relativ simplu. Cu toate acestea, înainte de inițierea procedurii de înființare a unei firme în Luxemburg, trebuie parcurși anumiți pași.

Luxemburg are una din cele mai mici rate de impozitare, de aceea înființarea unei firme aici oferă numeroase avantaje, în special pentru firmele care doresc să își extindă activitatea pe piața europeană sau care doresc să își stabilească sediile generale în Luxemburg. Majoritatea firmelor optează și pentru relocarea activităților de logistică în Luxemburg.

În funcție de rata de impozitare și de cerințele legislative pentru fiecare structură juridică, este important să alegeți tipul de firmă care corespunde cel mai bine cu activitățile desfășurate de firma respectivă.

Tipuri de firme înființate în Luxemburg

SA (société anonyme sau societatea pe acțiuni) este una dintre cele mai comune structuri juridice utilizate în Luxemburg. Această firmă oferă numeroase avantaje, în special în ceea ce privește răspunderea limitată a acționarilor și accesul reglementat la capital. Răspunderea acționarilor este limitată în funcție de nivelul contribuțiilor la capitalul social. O firmă SA este o structură juridică potrivită pentru companiile mari, dar și pentru afacerile mici și mijlocii, deoarece permite emiterea acțiunilor la purtător, care sunt astfel mai ușor de transferat. Această firmă poate fi înființată de o persoană fizică sau jurdică. O firmă SA  poate fi administrată de un consiliu de administrație sau prin intermediul unui sistem dual, format dintr-un consiliu managerial și un consiliu de supraveghere.

SARL (société à responsabilité limitée sau societatea cu răspundere limitată) este o structură juridică utilizată în special pentru firmele care desfășoară activități comerciale. Răspunderea partenerilor este limitată la suma contribuțiilor aduse la capitalul social. Acțiunile acestei firme nu sunt transferabile.  În Luxemburg, SARL este structura juridică utilizată cel mai des, două treimi din firmele înregistrare aici având această structură. O firmă SARL poate fi formată din cel puțin 2 parteneri și cel mult 100. Se poate înființa o firmă SARL și cu un singur partener, dar acest lucru este considerat o excepție de la legislația societăților comerciale. Persoanele juridice pot  administra firme SARL în Luxemburg.

SC (société cooperative sau societatea cooperativă) este o firmă cu capital variabil, care nu permit transferul de acțiuni către terți. Numărul partenerilor poate fi modificat, ceea ce determină și variabilitatea capitalului. În cazul unei firme SC, statutul companiei oferă partenerilor multă flexibilitate în ceea ce privește responsabilitățile lor, precum și în ceea ce privește administrarea și modul de funcționare al firmei. O firmă SC poate fi formată din minim 2 parteneri și nu există o limită pentru numărul maxim al acestora.

SE (société européenne) este un model de firmă europeană, reglementată de legislația Comunității Europene. Are propriul său cadru juridic și poate funcționa ca operator economic în UE. O firmă SE nu trebuie să își deschidă subsidiare pentru a-și desfășura activitatea pe tot teritoriul UE. Firmele SE sunt înființate cu ajutorul unui notar public și trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca și firmele SA.

SOPARFI (societe de participations financieres) este un tip de holding înființat în Luxemburg, utilizat de firmele care desfășoară investiții financiare. Firmele SOPARFI beneficiază de anumite privilegii corporative în Luxemburg. O firmă SOPARFI este înființată de obicei cu structura unei societăți pe acțiuni, dar poate avea și structura unei societăți cu răspundere limitată sau a unei societăți în comandită simplă.

Pași pentru înființarea unei firme în Luxemburg

 • Se alege un nume pentru firmă și se verifică disponibilitatea
 • Se pregătesc documentele necesare pentru înființarea firmei
 • Se depun documentele la Registrul Comerțului și Companiilor din Luxemburg
 • Sunt numiti directorii firmei
 • Se deschide un cont bancar la o bancă din Luxemburg pentru depunerea capitalului social
 • Se depune capitalul social
 • Se deschide un birou înregistrat în Luxemburg
 • Se primește certificatul de înregistrare al firmei

De ce să înființați o firmă în Luxemburg?

 • Luxemburg are una din cele mai mici rate de impozitare din Uniunea Europeană
 • Stabilitate politică și socială
 • Holdingurile înființate în Luxemburg pot beneficia de numeroase avantaje fiscale
 • Poziție geografică favorabilă
 • Costuri reduse comparativ cu alte jurisdicții pentru înființarea unei firme
 • Forță de muncă cu un nivel ridicat de educație
 • Sprijin financiar pentru firmele mici și mijlocii prin intermediul diferitelor programe guvernamentale

Înființare companii în

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita