Planificare fiscală

În lumea afacerilor și oriunde altundeva, taxele sunt unii dintre cei mai importanți factori de cost care trebuie avuți în vedere în mod corespunzător, chiar înainte de începerea oricărui tip de afacere. În multe situații, planificarea fiscală poate reduce în mod semnificativ factura fiscală totală, mai ales atunci când vine vorba de companiile care depășesc granițele unei țări, sau pentru structurile de grup care operează în diferite jurisdicții.

Sistemul fiscal elvețian se caracterizează prin diferite niveluri de impozitare directă: impozitare directă federală, cantonală și taxe municipale. De asemenea, legislațiile fiscale în cantoanele individuale sunt adesea foarte diferite unele de altele. Prin urmare, în unele cazuri, este recomandabil să se consulte tratatele relevante privind dubla taxare, cu scopul de a evita sarcinile fiscale duble. Elveția menține tratatele de acest gen cu țările cele mai industrializate.

În funcție de activitatea societății, rata de impozitare variază. Există diferențe semnificative între companiile care operează în țară, companii de tip holding, companii de domiciliu și companii mixte.

Impozitarea obișnuită se plătește pe profitul net impozabil și cota capitalului vărsat la înființare, precum și pentru rezervele dezvăluite și ascunse. În unele cantoane, impozitarea privilegiată este utilizată pentru anumite societăți, în funcție de activitatea lor. În unele cazuri, în special în cazul companiilor de tip holding, este posibil să se pretindă o reducere a taxei. Prin urmare, este important să se dezvolte un departament de planificare fiscală, care este în măsură să respecte reglementările fiscale în funcție de tipul de companie, tipul de activitate și reglementările fiscale în vigoare în fiecare canton elvețian.

În funcție de cadrul activității de afaceri, furnizarea de bunuri și servicii pe teritoriul elvețian dă naștere la aplicarea taxei de valoare adăugată (TVA), care se percepe pentru vânzări en gros. Rata normală este scăzută, în comparație cu alte țări europene, dar pentru anumite bunuri și servicii, rata este chiar mai mică, de până la 2,5%.

Serviciile noastre de planificare fiscală includ:

  • Crearea declarațiilor fiscale
  • Optimizarea fiscală, planificare și consiliere
  • Reprezentare în fața autorităților fiscale desemnate
  • Contabilitate și consultanță pentru TVA-ul Elveției și cel din UE
  • Contabilitate și consultanță pentru impozitul reținut la sursă elvețiană și în UE