Cantoanele cu cele mai mici impozite din Elveția

Elveția este o confederație formată din 26 de cantoane, care sunt libere să își organizeze propriile sisteme fiscale. Acest lucru include calcularea ratei de impozare și proporțiile taxelor lor. Fiecare canton are dreptul să perceapă orice taxă care nu este de competența Confederației Elvețiene. Legile cantonale și ratele de impozitare pot varia considerabil de la un canton la altul, motiv pentru care este important să știți unde cel convenabil să înființați o companie în Elveția.

Costul de trai, de exemplu, nu este acelaș peste tot în Elveția, precum și alți factori care ar putea varia pentru a stabili care cantoane elvețiene au cele mai mici rate de impozitare.

Timp de mulți ani, cantoanele elvețiene centrale și cantoanele elvețiene de lângă Germania au fost considerate cele cu cele mai mici impozite din Elveția, în special în cantonul Uri. Cantonul Geneva oferă diverse oportunități de afaceri, dar are câteva puncte slabe importante, cum ar fi impozitele si costurile fixe care sunt relativ mai mari, în comparație cu alte cantoane. Cantonul Vaud are costuri fixe reduse, cu toate acestea, impozarea obligatorie rămâne ridicată. Să nu uităm de cantonul cel mai cunoscut, Zurich, care are o rată de impozitare redusă, dar costuri fixe ridicate, cum ar fi costurile locuințelor.

Luând în considerare toți acești factori, este extrem de important să se efectueze o cercetare amănunțită, precum și compararea și evaluarea tuturor avantajelor și dezavantajelor în ceea ce privește impozitele, în funcție de ce are de oferit fiecare canton.

Ratele de impozitare în Elveția

În Elveția, impozitele reprezintă aproximativ 11,6% din venitul mediu brut pe gospodărie, așa că sunt considerate o cheltuială importantă. Având în vedere acest factor, cantoanele din partea de est și centru a țării, sunt considerate cantoane cu cele mai mici taxe din Elveția. În cantoanele franceze și în Berna, Basel sau Solothurn, taxele sunt unele dintre cele mai mari din țară. Mai ales cantonul Neuchatel este unul în care toți contribuabilii trebuie să plătească cele mai mari rate de impozitare.

Suveranitatea fiscală în Elveția se împarte la diferite niveluri administrative: Confederația, cantoanele și comunele. Acest lucru permite cantoanelor să stabilească rate de impozitare proprii, ceea ce duce la disparități regionale, chiar și la dublarea ratelor de impozitare în unele cantoane spre deosebire de altele. Cu toate acestea, mobilitatea capitalului și a forței de muncă a crescut competiția între cantoane pentru a atrage noi investitori, motiv pentru care cantoane cum ar fi Zug, Schwyz sau Nidwalden au eliminat taxele imobiliare, au redus prețurile și au oferit alte tipuri de stimulente.

Cantoane cu impozite mici în Elveția

Având în vedere ratele de impozit pe profit și a taxelor pentru întreprinderile din Elveția, în prezent, cantoanele cele mai atractive pentru a înfința o companie sunt Zug, Nidwalden, Appenzell Ausserrhoden, Luzern, Appenzell Innerrhoden, Schwyz und Obwalden, Uri și Glarus.

Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare faptul că schimbările economice apar din când în când, cum ar fi localități defavorizate situate în Munții Jura sau în Alpi care necesită o distribuție a veniturilor, ceea ce ar putea afecta ratele de impozitare din alte cantoane. Prin urmare, o atentă analiză a indicatorilor economici și a altor factori care ar putea influența ratele de impozitare este mai mult decât necesară pentru orice companie care dorește să deschidă o filială în Elveția, sau pentru antreprenorii interesați de înființarea unei companii în oricare dintre cantoanele elvețiene.

Add new comment

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita