Înființează o filială în Elveția

Filialele sunt entități juridice cu capital care este deținut parțial sau în totalitate de către companiile străine. Cu toate acestea, conducerea filialei nu este condiționată de capitalul străin, iar entitatea este capabilă să se ocupe de contracte de afaceri, să angajeze personal sau de a emite și transfera acțiuni.

De ce ar trebui să înființați o filială în Elveția?

Filiale urmează un model de afaceri descentralizat, ceea ce înseamnă că entitățile gestionate în mod independent, sunt din punct de vedere financiar și operațional auto - suficiente. Fiecare unitate de afaceri în sine finanțează și gestionează propriile riscuri și se ocupă cu consecințele propriilor sale decizii proaste, fără a afecta companiile străine.

Prin înființarea unei filiale, este mai ușor să țineți în frâu pierderile în caz de eșec. Este, de asemenea, cea mai comună soluție pentru cei interesați de înființarea unei companii în Elveția, prin simpla extindere a operațiunilor lor de afaceri.

Anumite reguli elvețiene favorizează filialele deschise în această țară, de exemplu, tratatele fiscale diferite relglementează modul în care sunt emise impozitele cu reținere la sursă pe dividende, dobânzi sau drepturi de autor plătite țării cu care există un tratat. În multe cazuri, impozitul reținut la sursă este redus la minimum în mod constant, sau există chiar și scutiri de impozite.

Impozitul pe profit este plătit numai în țara de origine, sau în cazul în care se face o excepție și este plătit în Elveția, se oferă o restituire.

Cum se înregistrează o filială în Elveția

O filială este, de obicei, înregistrată ca GmbH sau AG. Procesul este similar pentru ambele tipuri de companii. Nu aveți nevoie de o autorizație specială pentru a desfășura activități sub această formă de afaceri, cu toate acestea, este obligatoriu să se înregistreze noua filială în Registrul companiilor elvețiene.

Filialele în Elveția sunt constituite ca societăți cu răspundere limitată, iar acestea pot fi publice sau private, în funcție de tipul lor - GmbH sau AG.

Cel puțin doi acționari, cu un depozit minim de 20.000 CHF într-un cont bancar elvețian trebuie să formeze un GmbH. Este de asemenea obligatoriu ca directorul să fie rezident elvețian.

În cazul unei AG, această companie trebuie să fie formată din cel puțin trei acționari, cu un capital social minim de 100.000 CHF. Este important de remarcat faptul că acest capital nu poate fi crescut cu mai mult de jumătate, la perioade diferite, de aceea este important să decideți chiar de la început cât de mult sunteți dispus să investiți. Jumătate din sumă trebuie să fie furnizată înainte de înregistrare. Majoritatea directorilor ar trebui să fie, de asemenea, rezidenți elvețieni.

În cazul în care doriți să începeți procesul de înregistrare pentru un AG, primul pas este depunerea capitalului minim social cerut în bancă și veți primi un extras de la banca prin care se certifică operațiunea financiară.

Documentele necesare pentru a înregistra o filială elvețiană

Dupa ce a fost depozitat capitalul, actul constitutiv este redactat în fața unui notar, care trebuie să legalizele semnătura personală și cea corporativă din cerere.

Următorul pas constă în depunerea actului constitutiv legalizat, decizia de a înființa compania în Elveția și certificatul bancar la Registrul Comerțului. Procesul de înregistrare a unei filiale în Elveția ar trebui să nu dureze mai mult de două sau trei săptămâni.

Dacă este necesar, filiala elvețiană ar trebui să fie înregistrată în scopuri de TVA, iar angajații trebuie să fie înregistrați în sistemul de asigurări sociale.

În general, înfințarea unei filiale în Elveția, este un proces relativ simplu și oferă multe oportunități de afaceri mari pentru diverse companii care doresc să-și extindă afacerile în străinătate.

Add new comment

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita