Înființare companie în Malta

Ce facem

Echipa noastră este specializată în înființarea de firme în Malta printr-un procedeu relativ simplu și rapid, în funcție de disponibilitatea documentelor necesare pentru acest demers.

Pentru această chestiune, contactați-l pe

Raymond Xuereb
Vijal Portomaso 31 St. Julians Malta

De ce ar trebui să alegeți SIG Fiduciaire

Firma noastră este în măsură să deruleze tot acest proces și să gestioneze obstacolele birocratice și juridice cu care se confruntă antreprenorii care sunt interesați de înființarea unei companii în Malta. Noi oferim cele mai bune soluții pentru a face acest proces simplu, rapid și cât mai ușor posibil pentru toți clienții noștri.

În Malta, principalele structuri juridice utilizate pentru înființarea de firme sunt societatea cu răspundere limitată, societatea în nume colectiv și societatea în comandită simplă. Cei care doresc să înființeze o firmă în Malta trebuie să pregătească un memorandum și un statut al companiei, precum și alte documente care sunt trimise la Registru Comerțului din Malta.

Cetățenii străini beneficiază de un avantaj important prin faptul că nu este necesar să se deplaseze în Malta pentru a înființa o firmă. Ei au posibilitatea să numească un reprezentant printr-o împuternicire, pentru a deveni reprezentantul lor legal.

Deși înființarea unei firme în Malta nu presupune dificultăți de obicei, este important să alegeți structura juridică potrivită, în funcție de nevoile firmei și să pregătiți toate documentele necesare, în conformitate cu cerințele legislative în această privință. De asemenea, puteți numi un reprezentat legal care să se ocupe de toți pași necesari pentru înființarea unei firme în Malta.

Datorită experienței pe care o avem în ceea ce privește înființarea de firme în diferite jurisdicții europene, ne putem ocupa de aceste demersuri pentru înființara unei firme în Malta. Echipa noastră vă va oferi tot sprijinul necesar pentru ca acest procedeu să decurgă cât mai rapid. De asemenea, putem parcurge toți pașii necesari, precum pregătirea documentelor necesare, trimiterea aplicațiilor și înregistrarea firmei. În plus, vă oferim consultanță în toate aspectele legislative pentru înființarea unei firme în Malta.

 

Impozitarea companiilor din Malta

Malta are una dintre cele mai mici rate de impozitare din Uniunea Europeană, prin  urmare, înființarea unei firme aici oferă numeroase avantaje în ceea ce privește impozitarea pentru antreprenori sau persoane juridice interesate să înființeze o firmă în Malta sau în alte țări care fac parte din Uniunea Europeană.

Printre cele mai importante beneficii fiscale se numără faptul că acționarii firmelor au posibilitatea să revendice majoritatea sumelor plătite ca dividende din impozitul pe profit plătit. Dacă proprietarii unei firme din Malta nu sunt rezidenți maltezi sau sunt cetățeni străini care nu au domiciliul în Malta, au dreptul să revendice până la 6/7 din impozitul pe profit. Astfel, rata de impozitare poate scădea până la 5%.

Beneficiile fiscale oferite de firmele înființate în Malta atrag tot mai mulți investitori europeni, dar și investitori din alte jursdicții. Prin urmare, înainte de a face acest pas, este important să analizați principalele avantaje și dezavantaje pe care le oferă fiecare structură juridică, pentru a o alege pe cea care corespunde cel mai bun cu activitățile desfășurate de firmă.

Types of companies in Malta

Societatea cu răspundere limitată înființată în Malta presupune ca răspunderea acționarilor să fie limitată în funcție de numărul de acțiuni pe care îl deține fiecare. Numărul acționarilor este limitat la 50 în cazul societății cu răspundere limitată. În plus, societatea cu răspundere limitată nu poate oferi acțiuni pentru publicul general. Capitalul social minim este de 1.200 euro, sumă din care cel puțin 20% se achită atunci când se înființează firma. Firma trebuie să aibă cel puțin un director și un acționar.

Societatea pe acțiuni din Malta are o structură similară cu societatea cu răspundere limitată, iar principala diferență este că acțiunile acestei firme pot fi oferite publicului general. Capitalul social minim este de 46.600 euro, din care cel puțin 25% este depus atunci când se înființează firma. Această firmă trebuie să aibă cel puțin 2 directori și 2 acționari.

Societatea în comandită operează în Malta sub forma unui parteneriat, iar obligațiile sale sunt garantate prin faptul că cel puțin unul dintre parteneri are răspundere deplină, iar celălalt este responabil numai  în funcție de contribuția adusă la capitalul social. Capitalul societății în comandită înființate în Malta poate fi împărțit în acțiuni.

Societatea în nume colectiv poate fi înființată în Malta de către doi sau mai mulți parteneri și poate opera sub forma unui parteneriat. Toți partenerii au răspundere deplină în cazul societății în nume colectiv. Societatea în nume colectiv beneficiază de transparență din punct de vedere fiscal, iar partenerii își declară partea lor de profit prin completarea unor declarații fiscale. Așadar, rata de impozitare pentru societățile în nume colectiv depinde de rata de impozitare a fiecărui partener în parte.

Holdingul în Malta este o firmă care deține acțiuni în alte companii, precum și alte bunuri mobile sau imobile, precum și proprietate intelectuală pe teritoriul sau în afara Maltei. Veniturile primite de o companie malteză din partea unui holding nu sunt impozabile. O firmă poate beneficia de o scutire de impozit în funcție de anumite criterii referitoare la filiala străină, cum ar fi dacă firma respectivă este încorporată într-o țară care face parte din Uniunea Europeană, dacă este supusă unei rate de impozitare în străinătate de cel puțin 15 % sau dacă nu mai mult de 50% din veniturile sale sunt obținute din drepturi de autor sau dobânzi pasive.

Pași pentru înființarea unei firme în Malta

 • Se verifică disponiblitatea numelui ales pentru firmă
 • Se pregătește memorandumul și statutul companiei
 • Se depun documentele la Autoritatea de Servici Financiare din Malta
 • Se înregistrează acționarii și directorii
 • Se deschide un cont bancar la o bancă malteză pentru depunerea capitalului social
 • Se depune capitalul social
 • Se deschide un birou înregistrat în Malta
 • Se primește certificatul de înregistrare

De ce să înființați o firmă în Malta?

 • Malta are una din cele mai mici rate de impozitare din Uniunea Europeană
 • Malta are un sistem de rambursare avantajos pentru 6/7 din impozitul pe profit, în anumite condiții
 • Holdingurile înființate în Malta pot beneficia de numeroase avantaje fiscale
 • Poziție geografică favorabilă, între trei mari economii
 • Jurisdicție cu costuri reduse pentru desfășurarea activităților de afaceri
 • Proceduri liberale de obținere a vizei și a permisului de rezidență
 • Reglementările și legislația națională a Maltei se bazează pe liberalismul pieței.

Înființare companii în

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita