Înființare companie în Irlanda

Ce facem

Înființarea unei firme în Irlanda se poate realiza printr-un procedeu relativ simplu și rapid cu ajutorul experților noștri, în funcție de disponibilitatea documentelor necesare pentru acest demers.

Pentru această chestiune, contactați

N Wall Quay, 2 Dublin Landings, North Dock, Dublin, D01 V4A3, Ireland

De ce ar trebui să alegeți SIG Fiduciaire

Specialiștii noștri în înființarea de firme în Irlanda sunt capabili să se ocupe de întregul proces de încorporare și să gestioneze toate cerințele juridice și birocratice cu care se confruntă antreprenorii care doresc să înființeze o firmă în Irlanda. Oferim cele mai bune soluții pentru a face ca acest procedeu să fie cât mai simplu și rapid pentru toți clienții noștri.

Tipuri de firme înființate Irlanda

Societate cu răspundere limitată (LTD). O societate cu răspundere limitată poate fi formată din cel puțin 1 și maximum 149 de membri, toți cu răspundere limitată. Răspunderea lor este limitată în funcție de suma plătită pentru acțiunile societății. Prin urmare, aceasta va varia pentru fiecare companie. Firma LTD poate avea doar un singur director, dar în acest caz trebuie să fie desemnat și un secretar. Nu mai este nevoie de memorandum și statut, în schimb societatea se formează pe baza unei constituții și are competențe nelimitate.

Firmă cu activitate desemnată (DAC). O firmă DAC poate avea între 1 și 149 de membri și are o structură similară cu vechea societate cu răspundere limitată, care a fost creată prin Legea societăților comerciale din 1963 (abrogată de Legea societăților comerciale din 2014). Principala diferență dintre o DAC și o societate cu răspundere limitată este că activitățile unei DAC sunt limitate prin constituirea sa (adică o firmă DAC poate desfășura o activitate numai dacă are dreptul să facă acest lucru în conformitate cu constituția sa). În consecință, atunci când se creează o firmă DAC, este important ca fondatorii să se asigure că clauza de obiective conținută în constituție este cuprinzătoare și include toate activitățile posibile pe care le poate desfășura societatea. În plus, DAC-urile nu pot renunța la cerința de a deține o AGA și trebuie să aibă cel puțin 2 directori.
Anumite firme de asigurări și instituții de credit nu pot fi înființate ca societăți cu răspundere limitată, așa că de obicei se optează pentru înființarea lor ca firme DAC. Cu toate acestea, majoritatea firmelor sunt înființate ca societăți cu răspundere limitată, care sunt mai flexibile.

Societate cu răspundere limitată prin garanții (CLG). Ca și în cazul societăților cu răspundere limitată, acestea sunt structuri juridice separate, principala diferență fiind că răspunderea membrilor, sau subscriitori, este limitată în funcție de suma cu care aceștia garantează să contribuie în cazul insolvenței, care este de obicei o valoare nominală, ca de exemplu 1 euro fiecare. Firma trebuie să aibă cel puțin șapte subscriitori și nu există capital social.
Majoritatea societăților cu răspundere limitată prin garanții nu sunt înființate cu scopul de a realiza profit și, deoarece nu au un capital social, nu au un mecanism de distribuire a profitului între membrii lor.

Societatea pe acțiuni (PLC). O firmă PLC poate avea un singur membru fondator și spre deosebire de societatea cu răspundere limitată nu există o limită pentru numărul maxim de membrii. Membrii unei firme PLC sunt răspunzători în funcție de suma care corespunde acțiunilor pe care le dețin, dacă acestea există. O firmă PLC este cea mai comună structură juridică utilizată cu intenția de listare la bursă. Capitalul social minim este de 25.000 euro pentru o firmă PLC.

Parteneriat cu răspundere limitată (LLP). Având o structură similară cu societatea în comandită, parteneriatul cu răspundere limitată este format din doi sau mai mulți parteneri care realizează activități de afaceri cu scopul de a face profit. Dacă în cazul societăților în nume colectiv, toți partenerii sunt răspunzători pentru datoriile firmei, în cazul unui parteneriat cu răspundere limitată, există două tipuri de parteneri – parteneri generali, răspunzători pentru obligațiile și datoriile parteneriatului cu răspundere limitată și parteneri cu răspundere limitată, răspunzători în funcție de contribuțiile aduse la capitalul social.

Pași pentru înființarea unei firme în Irlanda

  • Pregătirea documentelor acționarilor
  • Deschiderea unui cont bancar la o bancă irlandeză
  • Depunerea capitalui social
  • Primirea certificatului de depunere de la banca irlandeză
  • Deschiderea unui birou înregistrat în Irlanda
  • Înregistrarea firmei (documentele sunt semnate de un notar irlandez și trimise la Registrul Comerțului)
  • Primirea certificatului de înregistrare
  • Contul bancar în care a fost depus capitalul devine cont de afaceri pentru firmă

De ce să înființați o firmă în Irlanda?

  • Reputația mondială: Irlanda este considerată de către mulți antreprenori o țară ideală pentru a deschide o afacere, în mare parte datorită faptului că limba țării este engleza, pentru că face parte din UE și pentru că are o legislație bine pusă la punct.
  • Sistemul fiscal: Irlanda are unul dintre cele favorabile sisteme fiscale pentru mediul de afaceri din lume, cu o rată a impozitului pe profit de 12,5%, care este semnificativ mai mică decât celelalte regiuni ale UE. În mod similar, sistemul de impozitare a veniturilor adoptat în Irlanda are o abordare realistă și progresivă, proporțională cu nivelul veniturilor. Există numeroase acorduri de evitare a dublei impozitări între Irlanda și alte țări.

Înființare companii în

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita