Înființare companie în Elveția

Ce facem

Suntem specializați în înființarea de companii în Elveția printr-un proces relativ rapid, în funcție de disponibilitatea documentelor necesare.
Suntem prezenți în: Geneva Zug Zürich Lugano

Pentru această chestiune, contactați-l pe

John Brown
Rue Etienne-Dumont 16, CH-1204 Genève

De ce ar trebui să alegeți SIG Fiduciaire

Firma noastră este în măsură să deruleze tot acest proces și să gestioneze obstacolele birocratice și juridice cu care se confruntă antreprenorii care sunt interesați de înființarea unei companii în Elveția. Noi oferim cele mai bune soluții pentru a face acest proces simplu, rapid și cât mai ușor posibil pentru toți clienții noștri.

Impozitarea companiilor elvețiene

Există mai multe tipuri de companii care pot fi înregistrate în Elveția, în funcție de activitățile de afaceri desfășurate, de forma juridică și de scopul afacerii. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care se recomandă să se analizeze avantajele și dezavantajele fiecărei forme juridice înainte de a se decide ce structură este cea mai bună pentru firmele elvețiene.

Înregistrarea unei firme în Elveția și începerea propriei afaceri este relativ simplă. Înainte de inițierea procedurii de înființare a unei firme, sunt necesari câțiva pași esențiali.

Având în vedere structura federală din Elveția, nu există un sistem fiscal centralizat, unele taxe fiind percepute exclusiv de autoritățile federale, în timp ce alte taxe sunt percepute la nivel cantonal, comunal și federal. Deși rata impozitului percepută la nivel federal este fixă, nivelul impozitului cantonal perceput variază în funcție de canton.

Holdingurile sunt scutite de impozitul cantonal pe venit și plătesc o rată redusă (0,02 ‰) din impozitul pe capital.

Companiilor de investiții li se acordă o deducere fiscală la nivel cantonal pentru investiții semnificative în alte companii, similară cu deducerea de participare.

Companiile de management sunt impozitate proporțional pentru veniturile din surse externe, în funcție de amploarea activității. Veniturile din investiții în alte companii sunt scutite de taxe.

Companiile mixte sunt impozitate în funcție de diverse reglementări, care permit deduceri fiscale semnificative.

Companiile principale pot solicita o deducere la nivelul impozitului direct federal pentru afaceri efectuate în afara Elveției.

Întrucât există în prezent diferențe semnificative în ratele de impozitare percepute la nivel cantonal, alegerea unui canton pentru înregistrarea firmei elvețiene este un element important, în special pentru planificarea fiscală. Aflați mai multe despre înființarea unei firme în Elveția.

AG (Aktiengesellschaft)

AG (Aktiengesellschaft) este preferată de antreprenorii care au în vedere înregistrarea unei firme elvețiene pentru structuri de afaceri mai mari, spre deosebire de întreprinderile mici și mijlocii, care preferă o societate cu răspundere limitată. Acest tip de firmă elvețiană are o structură similară cu cea a unei corporații. Iată câteva detalii suplimentare despre corporația elvețiană.

GmbH (Societate privată cu răspundere limitată)

GmbH (Societate privată cu răspundere limitată) este tipul de firmă elvețiană a cărei obligații sociale sunt garantate de patrimoniul social. Asociații sunt responsabili numai pentru contribuția lor. Baza înființăriiunei firme GmbH este reprezentată de încrederea și fiabilitatea asociaților. Aflați mai multe despre societățile elvețiene cu răspundere limitată.

Întreprinderea individuală

Întreprinderea individuală este un tip de structură juridică utilizată de antreprenori sau profesioniști interesați de înregistrarea unei firme elvețiene care le permite să desfășoare activități comerciale în Elveția. Înregistrarea firmei în Elveția este necesară numai dacă cifra de afaceri anuală depășește o anumită sumă. Mai multe despre întreprinderea individuală elvețiană.

Verein

Verein este un tip de structură juridică care este recunoscută în temeiul legislației elvețiene într-o manieră similară cu asocierea voluntară în conformitate cu legislația SUA. Un verein este o soluție excelentă pentru a prezenta un brand global, permițând în același timp firmelor care fac parte din verein să-și mențină statutul de persoane juridice separate. Este utilizat în principal de către furnizorii de servicii profesionale multinaționale pentru a-și limita răspunderea.

Holdingurile elvețiene

Holdingurile elvețiene oferă o serie de avantaje pentru cei interesați de înființarea unei firme elvețiene sau de înregistrarea unei firme elvețiene. Companiile de tip holding elvețiene beneficiază de un regim fiscal favorabil, precum și de deduceri importante în cadrul impozitării în Elveția. Aflați mai multe despre beneficiile holdingurilor elvețiene.

Companiile de management

Companiile de management sunt utilizate în principal de corporații sau grupuri internaționale care desfășoară cea mai mare parte a operațiunilor lor comerciale în afara Elveției. Companiile de management beneficiază de anumite avantaje fiscale în Elveția, precum și de consolidarea unei prezențe puternice în calitate de firmă elvețiană. Detalii suplimentare privind avantajele companiilor de management în Elveția.

Companiile mixte

Companiile mixte sunt utilizate pentru înfințarea de firme în Elveția, deoarece sunt cele mai potrivite pentru societățile care își desfășoară majoritatea activităților lor în străinătate, iar orice tip de activitate desfășurată în Elveția este de natură secundară. Profitul impozabil pentru acest tip de firmă elvețiană este stabilit în conformitate cu calculul divizional. Aflați mai multe despre avantajele fiscale ale companiilor mixte elvețiene.

Parteneriatele

Parteneriatele sunt formate ca structuri juridice în Elveția, după cum urmează: parteneriate generale care reunesc cel puțin două persoane fizice rezidente în Elveția având același scop economic sau parteneriate generale, în care cel puțin unul dintre parteneri are responsabilitate depilnă, iar celălalt partener este responsabil numai în funcție de contribuția adusă la respectivul parteneriat.

Tipuri de companii înființate în Elveția

AG (Aktiengesellschaft) – poate fi fondată de către cel puțin un acționar, cu un capital social minim necesar de 100.000 CHF, plătit 50% înainte, de CHF 50.000.

GmbH (Gesellschaft mit beschränkter Haftung) – o societate cu răspundere limitată (SRL), cu un singur acționar și un capital social minim de 20.000 CHF. Responsabilitatea membrilor este limitată prin contribuția acestora la capitalul social. Numele acționarilor este publicat în Registrul Comerțului.

Întreprindere Individuală – fondată de un rezident persoană privată în Elveția, pentru activități comerciale. Nu este nevoie de nici un capital social minim. Compania trebuie să fie înscrisă în Registrul Comerțului în cazul în care cifra de afaceri anuală depășește 100.000 CHF.

Parteneriat general – format din cel puțin doi indivizi rezidenți în Elveția, cu aceleași scopuri economice și sub același nume. Acest parteneriat nu are nevoie de un capital social minim.

Parteneriat limitat – format din cel puțin un partener care are răspunderea deplină și cel puțin un partener cu răspundere limitată, în funcție de contribuția adusă la parteneriat.

Pașii înființării unei companii

 • Pregătirea documentelor acționarilor
 • Deschiderea unui cont pentru capitalul blocat la o bancă elvețiană
 • Depunerea capitalului social
 • Primirea certificatului de capital de la banca elvețiană
 • Crearea unui sediu social în Elveția
 • Aplicarea pentru înregistrarea afacerii (toate documentele sunt semnate de un notar elvețian și apoi trimise la Registrul comerțului)
 • Primirea certificatului de înregistrare
 • Contul bancar pentru capital devine cont de afaceri pentru companie

De ce ar trebui să înființați o companie în Elveția?

 • Elveția are una dintre cele mai competitive economii din Europa
 • Sistemul de impozitare este foarte competitiv, iar companiile străine pot beneficia de diverse facilități fiscale
 • Infrastructura bine dezvoltată
 • Mediu pro-afaceri creat de guvernul elvețian
 • Forță de muncă extrem de educată și instruită
 • Elveția are tratate de dublă impozitare cu diferite țări din întreaga lume
 • Politici solide de securitate monetară și sistem bancar excelent

Înființare companii în

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita