Sectorul bancar și financiar elvețian

Sectorul bancar elvețian este un factor - cheie în economie, deoarece are o reputație internațională atunci când vine vorba de diversitatea serviciilor oferite, competență și rafinament. Băncile elvețiene sunt, de obicei angajate în diferite tipuri de activități, în relație cu domeniul privat, cât și comercial. Elveția este considerată a fi lider mondial în sectorul bancar privat.

Sectorul bancar elvețian

Rolul băncii centrale elvețiene este deținut de Banca Națională a Elveției (SNB), cu Union Bank of Switzerland și Credit Suisse ca cele două bănci mari din țară.

Sistemul elvețian de reglementare

Elveția nu este un stat membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European, prin urmare, nu este legată de legislația europeană. Elveția are autonomia de a-și reglementa propria industrie de servicii financiare.

Formele juridice ale reglementării bancare în Elveția

Reglementarea bancară poate fi exprimată în diferite forme juridice. Principiile fundamentale din Elveția sunt incluse în legislația federală, în timp ce detaliile concrete sunt stabilite prin ordonanțe de guvern. Documentele federale legislative includ:

  • Legea bancară;
  • Legea Bursei;
  • Actul de Supraveghere a Pieței Financiare.

Pe lângă aceste reglementări, există și alte ordonanțe și circulare emise de Autoritatea Elvețiană de Supraveghere Financiară (FINMA), precum și de directive auto - impuse, directivele și recomandările emise de sectorul financiar elvețian. Cu toate acestea, Asociația Bancherilor Elvețieni emite toate acestea numai sub supravegherea FINMA.

Autoritatea Elvețiană de Supraveghere a Pieței Financiare

FINMA este principala organizație responsabilă cu reglementarea băncilor și a piețelor financiare. FINMA funcționează ca autoritate federală independentă de reglementare. Cu ajutorul unui sistem de supraveghere dualist, FINMA monitorizează și verifică auditul efectuat de companii și inspecțiile speciale comandate de către autoritate.

SIX Swiss Exchange

Anumite aspecte privind intermedierea de valori mobiliare, cum ar fi organizarea de tranzacții, sunt supuse auto - reglementarilor impuse de SIX Swiss Exchange și sub supravegherea generală a FINMA prin intermediul Asociației Băncilor Elvețiene. SIX Swiss Exchange asigură, de asemenea, respectarea cadrului de reglementare pentru asigurarea de titluri de valoare și de tranzacționare, monitorizarea și impunerea respectării acestor reglementări.

Supravegherea dealerilor de titluri de valoare

Activitățile de supraveghere FINMA se concentrează în mare măsură asupra activității firmelor de audit care sunt delegate să efectueze audituri periodice în anumite sectoare ale instituțiilor și făcând acest lucru, oferă supraveghere directă. Autoritatea pentru supravegherea băncilor care administrează averi și a dealirlor de titluri de valoare, precum și autoritatea pentru supravegherea băncilor din sectorul retail și comercial sunt responsabile pentru monitorizarea dealerilor de titluri de valoare, a băncilor și altor instituții de obligațiuni ipotecare.

Instituțiile care formează o unitate economică cu alte persoane juridice din sectorul financiar sunt, de asemenea, monitorizate în mod constant, ca parte a supravegherii grupurilor de servicii financiare.

Conturi bancare corporative

O companie este în măsură să deschidă un cont bancar elvețian, indiferent dacă are un sediu social situat în Elveția sau nu.

Firmele care desfășoară activități comerciale, servicii și activități de producție sunt înscrise în registrul comercial elvețian, ceea ce înseamnă că trebuie să furnizeze băncii un extras relevant din registru.

Firmele care nu sunt incluse în registrul comercial elvețian sau care nu au sediul social în Elveția trebuie să furnizeze băncii și extrasul din registrul comerțului sau a alte documente echivalente, pentru a permite băncii să identifice compania, pentru a confirma existența acesteia și pentru a determina reprezentanții săi legali. Aceleași cerințe se aplică companiilor elvețiene care nu operează în registru oficial al comerțului. În ambele cazuri, documentația nu ar trebui să fie mai veche de 12 luni.

Companiile domicilare sunt atât companii elvețiene, cât și străine, care nu desfășoară nici o activitate operațională și nu au sedii fizice sau personal în Elveția. În plus, aceste companii trebuie să declare identitatea beneficiarilor efectivi ai activelor lor, prin prezentarea unui formular special (formularul A).

Add new comment

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita