Reglementări privind marca ”Fabricat în Elveția”

Produsele si serviciile oferite de companiile elvețiene se bucură de o foarte bună reputație la nivel mondial, datorită referințelor pozitive privind calitatea, autenticitatea și precizia în ceea ce privește produsele "fabricate în Elveția". Elveția este, de asemenea, cunoscută pentru produsele de lux, deoarece multe companii străine și-au stabilit sucursale și filiale ale companiei în această țară. Cele mai commune mărci de autenticitate sunt crucea roșie și albă și referințele, inclusiv eticheta "fabricat în Elveția".

Cu scopul de a proteja această reputație, legislația privitoare la această marcă a intrat în vigoare începând cu luna ianuarie 2017. Acest lucru înseamnă că nu toți producătorii și furnizorii de servicii nu vor folosi aceste mărci de autenticitate, chiar dacă aceștia au sediul și / sau funcționează în Elveția.

Această legislație a fost adoptată de Parlament în iunie 2013, chiar și în ciuda protestelor venite din partea companiilor elvețiene susținând că noua legislație ar afecta competitivitatea produselor lor.

Această legislație stabilește unele reguli clare în ceea ce privește condițiile în care companiile sunt în măsură să pretindă că serviciile lor sunt de proveniență elvețiană. Proiectul de lege modifică regulamentele din Legea de protejare a mărcilor, în ceea ce privește originea geografică a bunurilor, a ingredientelor și a serviciilor, care vizează mai multe categorii de bunuri.

Prevederi privind bunurile și ingredientele

Produsele agricole, indiferent dacă sunt de origine animală sau vegetală trebuie să fie 100% produse intern, pentru a putea folosi eticheta "Fabricat în Elveția". Aceastea includ laptele și produsele lactate. În ceea ce privește produsele alimentare, 80% din materia primă utilizată trebuie să fie de origine elvețiană. Cu toate acestea, legislația permite unele excepții, în anumite cazuri, în cazul în care materiile prime provin din zonele de frontieră, cum ar fi Haute Savoie sau Pays de Gex. Alte zone de frontieră sunt luate în considerare numai în cazul în care acestea sunt gestionate de către agricultori elvețieni, începând cu luna ianuarie 2014.

Unul dintre cele mai importante ingrediente din produsele alimentare de fabricație este apa. Cu toate acestea, guvernul nu a dorit să permită un scenariu în care anumite companii ar adăuga pur și simplu apă la o rețetă deja preparată pentru a susține că produsul final este fabricat în Elveția. Pe de altă parte, pentru anumite bunuri este absolut necesară apa, în caz contrar nu ar fi posibil să fie produse. De exemplu, fără utilizarea apei, nu ar mai fi posibil să se producă "berea elvețiană". Prin urmare, apa elvețiană contează ca ingredient utilizat într-un produs fabricat în Elveția, numai în cazul în care acest ingredient este important pentru anumite caracteristici ale produsului și în cazul în care nu este utilizat pentru diluare.

Pentru produsele care au nevoie de ingrediente prime care nu sunt disponibile în Elveția, cum ar fi ciocolata neagră sau cafeaua, prevederi speciale au fost, de asemenea, incluse în lege. Companiile care utilizează astfel de ingrediente au dreptul de a pretinde originea elvețiană numai în cazul în care ingredientele prime menționate sunt complet prelucrate în Elveția. Ciocolata de lapte poate pretinde marca de "Fabricată în Elveția", în cazul în care este utilizat lapte de origine elvețiană în procesul de fabricație.

Bunuri industriale

Bunurile industriale pot utiliza, de asemenea, eticheta "Fabricat în Elveția", atâta timp cât 60% din costurile de producție sunt realizate în Elveția. Toate costurile de producție pot fi luate în considerare, precum și costurile de cercetare și dezvoltare, de certificare și de asigurare a calității. În afară de aceste dispoziții, cel puțin un proces de fabricație trebuie să aibă loc în Elveția. De asemenea, va exista posibilitatea de a înregistra indicatori de proveniență geografică pentru produse non - agricole, într-un nou registru, de exemplu, "Valais" pentru apa minerala sau "Geneva" pentru ceasuri.

Serviciile oferite de companiile elvețiene

Firmele care se califică pentru utilizarea aceste mărci, în condițiile noii legi, trebuie să aibă sediul și centrele administrative în Elveția. Serviciilor elvețiene li se permite să folosească crucea elvețiană (roșu și alb), dar după ce legea a intrat în vigoare, acest marcaj poate fi, de asemenea, utilizat pentru bunuri elvețiene.

Alte prevederi

Pentru anumite categorii de bunuri, cu o reputație deosebită în Elveția, cum ar fi ceasurile sau cosmeticele, se pot aplica alte anumite prevederi suplimentare.

Federația industriei orologere elvețiene a înaintat o propunere cabinetului elvețian în ceea ce privește utilizarea cuvântului "elvețian" pentru brandurile de ceasuri. Industria producătoare de veasuri nu vrea ca doar 60% din costurile de producție să fie realizate în țară, dar, de asemenea, cere ca dezvoltarea tehnologiei necesare să fie de asemenea efectuată în Elveția.

În concluzie, orice tip de afacere elvețiană, indiferent dacă acesta se ocupă de fabricație sau doar furnizează anumite servicii, ar trebui să ia în considerare aceste noi reglementări în ceea ce privește marca "Fabricat în Elveția" pe etichetă. Companiile elvețiene nu sunt obligate să utilizeze această etichetă, dar cei care se decid să o folosească, trebuie să îndeplinească condițiile impuse de noua legislație.

Add new comment

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita