Legea contabilitatii: Ce este un preț de piață observabil?

Cu noua lege de contabilitate, se creează o distincție între evaluarea primară și cea ulterioară a activelor. Acest concept este menit pentru a se asigura că activele pot fi deținute la un preț de piață observabil. În ceea ce privește durata maxima a acestor elemente din bilanț, prețul de achiziție a fost permis în mod exclusiv până în prezent.

Nouă este o distincție între:

Evaluarea inițială: La recunoașterea inițială, activelor trebuie să fie evaluate cel mai mult cu privire la costuri.

Evaluarea ulterioară: Activele ulterioare nu pot fi evaluat mai mult decât costul. Excepție fac tipuri individuale de active, cum ar fi de inventar sau a activelor cu prețuri observabile pe piață.

Consecințe activelor cu prețuri de piață observabile:

  • Activele ulterioare pot fi evaluate cu un preț de piață observabil la prețul de piață stabilit în data bilanțului.
  • Apendicele este menit să sublinieze această reexaminare.
  • În cazul în care activele au prețul de piață la data bilanțului, deprecierea se plătește la venitul permis să ia fluctuațiile de preț în proiectul legii de dezvoltare.

"Prețul de piață observabil", trebuie să fie manipulat cu grijă. Un preț de piață observabil este dat, cu condiția să existe o reglementare prudențială pe fiecare "piață". "Eurotaxa" pentru vehicule, probabil, nu ar rezista la o revizuire.

Nu se recomandă să se epuizeze interpretarea prețului de piață observabil, mai ales că aceste câștiguri nu au o origine conectată operațional.

Add new comment

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita