Știri din Elveția

Reziliere fără concediere justificată atunci când este manipulat orarul de lucru

Curtea Federală a decis că, în cazul manipulării orarului de lucru, concedierea a fost justificată. S-a subliniat faptul că manipularea orarului de lucru este o încălcare gravă a dreptului de loialitate al angajatorului. Din moment ce nici o circumstanță nu a fost prezentată în speță, ceea ce a făcut gravitatea naturii abuzive relative, concedierea a fost justificată. Cu toate că timpul "clandestin" de lucru a fost doar la câteva ore distanță înainte de finalizare, instanța federală a evaluat pierderea de încredere ca fiind mai mare decât prejudiciul cauzat.

Taxele dispuse în Termenii și condițiile online sunt dificil de revendicat

Multe companii pun condițiile lor (termeni), online și definesc acolo cele mai recente comisioane și alte condiții pentru client.

Instanțele sunt extrem de critice față de astfel de termeni online. Ele consideră că taxele dispuse pe baza termenilor online nu sunt revendicabile. Termeni și condițiile trebuie să fie livrate în scris, împreună cu contractul și trebuie existe siguranța că clientul ar putea să ia act de acestea.

Contabilizarea corecta a creditului Billag

Curtea Federală a decis că taxa Billag nu este taxă de desfacere. Nu este rambursată retrocativ - cel puțin nu mai târziu de 01/04/2015.

În cazul în care o companie a plătit deja pentru situațiile financiare pentru perioada începând cu 1.4.2015, suma se deduce pe următoarea factură de credit. Aceasta implică rambursarea TVA-ului. Acest credit ar trebui să fie înregistrat ca rambursare a taxei de 100%. Noua taxa facturata este înregistrată pe viitor fără TVA.

Alocație pentru ore de lucru suplimentare din cauza francului puternic

Din cauza întăririi continue a francului, Consiliul Federal a ajustat condițiile de compensare pentru munca de scurtă durată.

În mod normal, legea prevede ca drept pentru prestații de muncă pe termen scurt, o perioadă de maximum 12 luni, în timp ce în primele șase luni există două zile neplătite de concediu medical care trebuie să fie susținute de către angajator, iar din a șaptea lună de referință, angajatorul trebuie să sprijine trei zile neplătite de concediu medical.