Unul dintre primii pași atunci când înregistrați o nouă companie în Elveția, indiferent de tipul acesteia, este deschiderea unui cont bancar la o bancă elvețiană. Contul este necesar pentru un depozitarea unui capital minim la fondarea unei GmbH sau a unei AG, dar contul bancar este, de asemenea, utilizat și pentru alte persoane juridice.
În conformitate cu legile elvețiene, non - rezidenți care ar dori să deschidă un cont bancar elvețian, trebuie să aibă vârsta legală de cel puțin 18 ani, dar în afară de această simplă cerință nu există prea multe restricții. Puteți deschide un cont bancar în aproape orice monedă, dar cele mai frecvent utilizate sunt CHF, dolari SUA sau Euro. Nu aveți nevoie de o sumă minimă, dacă doriți să deschideți un cont bancar, cu toate acestea, odată ce începeți să efectuați depuneri, trebuie să mențineți un sold minim disponibil, stabilit de către fiecare bancă și în funcție de tipul de cont.
Cum să alegeți cu ce bancă elvețiană să lucrați
În funcție de ce tipuri de investiții doriți să faceți, este important să alegeți banca ce oferă cele mai multe beneficii. Dacă alegeți o bancă elvețiană, care are o sucursală în țara dumneavoastră, ar trebui să știți că sucursalele bancare sunt obligate să respecte legile din țările în care acestea sunt situate. De exemplu, o sucursală a unei bănci elvețiene în Franța, nu poate oferi o intimitate mai mare decât cea oferită de orice bancă franceză.
Cu cât sunt mai extinse serviciile de investiții și diferitele opțiuni, cu atât mai mare este soldul minim necesar pentru contul dumneavoastră. Acest lucru este ceva de ce ar trebui să țineți cont atunci când alegeți tipul de cont pe care doriți să îl deschideți. Băncile elvețiene oferă, de asemenea, acces la seifuri.
Dobânzile pentru depozitele în băncile Elvețiene
Puteți câștiga o sumă mică din dobânzi, dacă vă mențineți contul în CHF, dar dezavantajul este că va trebui să plătiți taxa reținută la sursa elvețiană. În cazul în care aveți nevoie de un cont ca să vă înregistrați o companie elvețiană, va trebui să deschideți un cont bancar în CHF. Cu toate acestea, cei mai mulți deținători de conturi care nu locuiesc în Elveția mențin contul bancar în alte valute. Valutele pot fi investite într-o piață de fonduri, care va oferi câștiguri din dobanzi în Elveția.
Cum să deschideți un cont bancar în Elveția
Multe bănci elvețiene oferă posibilitatea de a deschide un cont prin poștă sau prin fax, cu toate că cel mai sigur mod este de a face acest lucru în persoană. Legile anti spălare de bani elvețiene solicită titularilor de cont să demonstreze de unde provin banii, prin urmare, veți avea nevoie de diferite documente care să certifice acest lucru, cum ar fi copii legalizate ale pașaportului, declarațiile fiscale, documentele companiei, licențe profesionale dacă este necesar, dovezi de unde provin banii și toate informațiile personale obișnuite. Veți avea nevoie, de asemenea, să declareați ceea ce intenționați să faceți cu banii, odată depuși.
Principala diferență între deschiderea unui cont bancar personal și prin poștă este că copiile legalizate ale pașaportului dumneavoastră vor necesita o apostilă. Apostila este un sigiliu folosit pentru a certifica faptul că documentul oficial este o copie autentică și în cele mai multe țări, o puteți obține de la un notar public.
Conturi numerotate în băncile elvețiene
Conturile numerotate presupun să vă deplasați personal la banca elvețiană sau să aveți pe cineva delegat în numele dvs. Aceste conturi necesită un depozit inițial mare și au taxe ridicate de administrare. Conturile numerotate nu sunt anonime.
Depozite și taxe în băncile Elvețiene
Soldurile minime solicitate pot varia de la bancă la bancă, în funcție de tipul de cont bancar și tranzacțiile pe care le efectuați. De exemplu, pentru conturile de bază, puteți fi taxat pentru transferurile bancare efectuate, depuneri internaționale prin cec, iar taxa anuală de administrare va varia în funcție de numărul de intrări în extrasul de cont.
Când este respins un cont bancar în Elveția
De obicei, conturile bancare nu sunt respinse în Elveția, cu excepția cazului în care originea banilor este discutabilă sau neclară, sau originea acestora contravine reglementărilor elvețiene. Controlul originilor monetare și al depozitelor ulterioare este mare din cauza legilor stricte prin care se dorește combatarea spălării de bani.
Add new comment