Cum să deschizi un hotel în Elveția

În ceea ce privește industriile bine dezvoltate în Elveția, turismul este cu siguranță una dintre ele. Elveția găzduiește numeroase lacuri, sate de munte, orașe cu situri medievale și multe repere turistice populare. Așadar, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că mulți antreprenori sunt interesați de deschiderea unui hotel sau crearea unui lanț hotelier de succes în Elveția.

Pe lângă turiștii obișnuiți, Elveția este, de asemenea, o destinație populară pentru turismul de afaceri. Mulți angajați transfrontelieri vin săptămânal în Elveția în scopuri de afaceri. De asemenea, un număr mare de companii au sediul în Elveția, motiv pentru care oamenii de afaceri din întreaga lume călătoresc în Elveția pentru ședințele companiei și pentru alte activități de afaceri care necesită prezența lor.

În cazul în care sunteți interesat de deschiderea unui hotel din Elveția, iată câteva dintre lucrurile de care ar trebui să țineți cont:

Alegeți un tip de entitate juridică pentru hotel

Orice tip de activitate trebuie să fie efectuată de către o persoană juridică. Puteți alege tipul de companie care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră și apoi înființați compania. Opțiunea cea mai convenabilă pentru un hotel este un GmbH. Un GmbH este societate privată cu răspundere limitată, căreia îi este permis să desfășoare numeroase activități comerciale, inclusiv în industria de servicii.

Un GmbH necesită un capital social minim de doar 20.000 de franci elvețieni, cu unul sau mai mulți acționari implicați. Cu toate acestea, cel puțin unul dintre directorii societății trebuie să fie un rezident elvețian.

Permise de afaceri pentru hoteluri în Elveția

Pasul următor după ce v-ați decis ce tip de companie să deschideți în Elveția este de a obține toate autorizațiile necesare de afaceri pentru un hotel. Permisele atestă faptul că activitățile de afaceri ale hotelului respectă cerințele legislației locale pentru unitățile de cazare.

În cazul în care vă decideți să construiți un hotel nou, este necesar să obțineți o autorizație de construcție, emisă de Autoritatea Municipală pentru Construcții. Planurile clădirii sunt necesare pentru obținerea autorizației de construire. Autoritatea Municipală pentru Construcții va face inspecții locul de excavare și la schele, atunci când începe construcția.

Departamentul de pompieri trebuie să furnizeze, de asemenea, aprobarea pentru noua construcție prin emiterea unui permis de incendiu. Permisul atestă faptul că respectiva clădire nu reprezintă nici un pericol de incendiu.

Departamentul de reciclare a deșeurilor va emite, de asemenea, un permis, întrucât toate întreprinderile din Elveția, nu doar hotelurile, sunt obligate să colecteze deșeurile în conformitate cu procedurile specifice.

Alte aprobări necesare sunt următoarele:

  • Aprobare pentru alimentarea cu energie electrică;
  • Aprobare pentru alimentarea cu apă;
  • Aprobare pentru sistemul de canalizare;
  • Aprobare sanitară.

Hoteluri sunt de asemenea obligate să obțină o licență de afaceri specială, care poate fi obținută, de obicei, în termen de o săptămână.

Impozitarea hotelurilor în Elveția

Elveția are una dintre cele mai mici rate de TVA, în comparație cu alte țări europene. Acest lucru este posibil datorită tot faptul că Elveția stabilește propria rată a TVA-ului, deoarece nu face parte din Uniunea Europeană și nu are nevoie să urmeze directivele privind ratele de impozitare stabilite de UE.

Cota standard de TVA în Elveția este de 8%, cu toate acestea hotelurile și alte unități de cazare beneficiază de o cotă redusă de TVA de doar 3,8%.

Industria hotelieră din Elveția

Hotelurile în Elveția sunt clasificate folosind un sistem de stele, de la 1 la 5. Hotelurile și unitățile de cazare de 1 stea oferă doar serviciile minime, astfel cum se prevede prin lege, în timp ce 5 stele descriu hoteluri și unități de cazare care oferă servicii de înaltă clasă.

În anul 2015, au existat peste 5.000 de hoteluri în Elveția, cu doar 92 dintre ele fiind clasificate ca fiind hoteluri de 5 stele. Cele mai multe hoteluri, aproape 500 dintre ele sunt clasificate ca fiind hoteluri de 3 stele, potrivit cifrelor furnizate de hotelleriesuisse, Asociația Hotelurilor Elvețiene.

Elveția are, de asemenea, unele dintre cele mai bune școli dedicate industriei ospitalității, ceea ce constituie un mare avantaj pentru a găsi angajați calificați.

Add new comment

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita