Beneficiile unui holding în Elveția

O companie elvețiană de tip holding este de obicei fondată sub forma unui GmbH sau AG. Acest tip de societate deține și gestionează investiții și participații financiare pe termen lung în alte societăți.

O companie holding este soluția perfectă pentru investitorii care au nevoie să gestioneze majoritatea acțiunilor de la alte companii. Elveția este în prezent una dintre țările care oferă cele mai bune beneficii fiscale pentru investitorii străini.

În cazul în care trebuie să vă decideți ce tip de holding ar trebui să înființați în Elveția, probabil, cea mai bună opțiune este un AG sau o societate pe acțiuni, din cauza avantajelor pe care le oferă.

Beneficiile fiscale ale unui holding în Elveția

În cazul în care filialele sunt situate în jurisdicții străine, holdingul elvețian se va bucura de anumite avantaje fiscale, reglementate prin tratate de dubla impozitare și de alte stimulente, în funcție de fiecare canton elvețian.

Natura venitului companiei va determina, de asemenea, rata de impozitare. Companiile tip holding vor avea cele mai multe avantaje fiscale, în cazul în care investițiile în companiile străine reprezintă cel puțin două treimi din totalul activelor sau veniturilor.

Regimul fiscal avantajos se află undeva în jurul valorii de 8%, constând în 7,8% pentru impozitul pe profit pe capital și impozitului pe profit de corporație, care oscilează între 0,35% și 0,075% din capital.

Deși rata de impozitare standard pentru sursa din Elveția este de 35%, datorită convențiilor privind dubla impozitare, această rată poate fi redusă la undeva între 5% și 15%. Aceste avantaje se aplică dividendelor, precum și dividendelor plătite de o filială a unui holding elvețian, care nu se impozitează, în funcție de diferite condiții. Prin urmare, Elveția este în măsură să primească dividende din țările care fac parte din Uniunea Europeană fără a plăti impozit cu reținere la sursă.

Având în vedere că toate cantoanele au dreptul de a aplica propriile taxe, este important de remarcat faptul că acestea scutesc holdingurile elvețiene de toate impozitele pe venit, ceea ce creează un privilegiu pentru acest tip de companii. Acest lucru permite holdingurilor să nu depindă de deducerile efectuate asupra investițiilor de capital.

Având în vedere toate aceste privilegii și reglementări pentru companiile elvețiene, rezultatul final este că toate dividendele și profiturile, precum și veniturile din dobânzi sunt scutite de plata impozitelor.

Cerințe și condiții pentru a înființa un holding în Elveția

Pentru a se califica ca holding în cadrul autorităților fiscale elvețiene, o companie trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  1. Compania nu poate desfășura nicio activitate comercială în Elveția, cu excepția cazului de gestionare pe termen lung a activelor companiei și gestionarea investițiilor filialelor sale.
  2. Compania trebuie să dețină cel puțin 20% sau 2 milioane de franci elvețieni în active restante ale altor societăți. Profitul toal sau veniturile pot fi derivate din dividende sau câștiguri de capital, dar și din acțiuni, prin cooperarea cu companiile cu răspundere limitată și certificate de acțiuni.

Înfințarea unei AG sau a unei GmbH este un proces relativ simplu, care nu ar trebui să dureze mai mult de două sau trei săptămâni. Ambele tipuri de societăți necesită înregistrare, dar avantajul unei AG este faptul că acționarii pot să rămână anonimi, în cazul în care doresc acest lucru.

Înainte de a decide să înființați un holding în Elveția, este important să verificați dacă Elveția are un tratat de impozitare dublă cu țara dumneavoastră și în ce fel de condiții și reglementări. Țările care au tratatele fiscale cu Elveția pot beneficia de numeroasele avantaje pe care această țară le are de oferit, în special în ceea ce privește cotele de impozitare. Este la fel de important să se verifice ratele de impozitare aplicate de către fiecare canton elvețian, deoarece unele cantoane au rate de impozitare semnificativ mai mici decât altele.

Add new comment

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita