Avantajele oferite de companiile de management elvețiene și impozitarea acestora

O companie de management este cea mai potrivită opțiune pentru a răspunde nevoilor grupurilor internaționale sau pentru corporații. Compania de management operează în principal în afara Elveției, deși poate obține o parte din venituri din Elveția. Cerința principală pentru o companie de management este de a avea clienți și furnizori de bunuri și servicii care se află în afara Elveției.

Înființarea unei companii de management în Elveția oferă mai multe avantaje, cum ar fi o prezență puternică în plan internațional, mai ales având în vedere că legislația elvețiană creează un mediu de afaceri benefic pentru investitorii străini.

Cele mai multe companii de management constituite în Elveția sunt companii publice cu răspundere limitată, sau, în unele cazuri, societăți cu răspundere limitată.

Multe grupuri internaționale sau corporații aleg Elveția ca locație pentru sediul lor central.

Avantajele unei companii de management elvețiene

Elveția are legături puternice cu Uniunea Europeana și cu statele membre AELS, ceea ce contribuie la fapul că țara oferă un mediu de afaceri ideal pentru companii care doresc să își consolideze prezența internațională. Companiile înființate în Elveția pot avea birouri elvețiene și pot angaja personal elvețian, ceea ce faciliteză coordonarea și organizarea activităților zilnice.

Companiile de management beneficiază de o rată de impozitare mai scăzută în Elveția, redusă până la 8% - 12% pentru venituri de proveniență străină. Este posibil ca aceste companii să beneficeze și de pe urma altor avantaje fiscale, cum ar fi scutirile de impozite pentru dividende și câștiguri de capital, cu toate acestea, procentajul impozitelor colectate este decis la nivel cantonal.

Cerințe pentru înființarea unei companii de management în Elveția

Activitățile de afaceri ale companiilor de management sunt permise în Elveția, dar nu pot depăși 20% din totalul cheltuielilor și veniturilor. Cel puțin 80% din cheltuieli și venituri trebuie să se producă în afară.

Compania de management poate avea o operațiune de management în Elveția, dar nu și operațiuni de afaceri, însă poate deține deține proprietăți imobiliare.

Schimburile comerciale trebuie să aibă loc numai pe piețele străine, ceea ce înseamnă că atât furnizorul, cât și cumpărătorul trebuie să fie din străinătate și nici unul din bunurile comercializate nu poate ajunge în Elveția.

Impozitarea companiilor de management din Elveția

Nu există restricții în ceea ce privește obiectul de afaceri al companiilor de management din Elveția. Următoarele venituri sunt impozitate cu tarife regulate pentru profit: venituri din active (dobânzi, dividende și profituri de capital), venituri din drepturi de licențiere mărci comerciale, venituri din dobânzi și taxe de licență impozitate în Elveția, administrarea și cheltuielile cu impozitarea, venituri din proprietăți imobiliare în Elveția.

Veniturile de la societățile simple și companiile domiciliare, precum și veniturile nete din dobânzi decisive în temeiul considerării pierderilor de investiții sunt scutite de impozit.

Profitul total este decisiv pentru determinarea ratelor de impozitare. Rata de impozit pe profit este de 4% pentru sumele de maxim 100.000 franci elvețieni și 7% pentru un profit mai mare de 100.000 franci elvețieni.

De asemenea, este aplicat și impozitul federal direct, perceput de fiecare canton elvețian în conformitate cu cerințele Federației. În cazul în care o companie de management dispune de dobânzi calificate, impozitul pe profit este redus în sfera de aplicare a scutirii de impozit pentru dividende.

Capitalul propriu este supus impozitului pe capital. Impozitul pe capital ajunge la 0,075% din capitalul social impozabil, dar nu mai puțin de 150 franci elvețieni, înmulțit cu rata de impozitare aplicabilă. Capitalul propriu cuprinde capitalul depus, capitalul inițial sau nominal, capitalul participativ, rezervele vizibile și ascunse, profitul după impozitare, precum și profitul net. În unele cazuri, cel puțin capitalul social, capitalul nominal sau inițial, inclusiv capitalul de participare depus este impozabil. Capitalul propriu se calculează în urma balanței fiscale, la sfârșitul perioadei de impozitare.

Add new comment

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Beneficiază de excelență acum! Ia legătura cu experții noștri și bucură-te de servicii corporate de top, de la înființarea de companii, până la audit, contabilitate și optimizare fiscală.

Solicitați un prețReapelare gratuitaEvaluare gratuita